Καλωσήρθατε στο Car Group Kalogritsas!
Λογότυπο Car Group Kalogritsas
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί κάνει ένα ελαστικό ασφαλές;

Τί κάνει ένα ελαστικό ασφαλές;

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Όταν αναφερόμαστε στην συνολική ασφάλεια ενός αυτοκινήτου, όλα τα εξαρτήματά του συμβάλουν σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, ο ρόλος των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντικός και από πολλούς θεωρούνται ο σημαντικότερος παράγοντας. Αναρωτιέστε γιατί;[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Τα ελαστικά είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση της κατάλληλης πρόσφυσης που χωρίς αυτή δεν είναι δυνατός ο έλεγχος του οχήματος. Επιπλέον, τα ελαστικά ενεργούν ως ανάρτηση και παρέχουν πρόσθετη απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Φυσικά, κάτι που συνήθως ξεχνάμε είναι ότι τα ελαστικά είναι επιφορτισμένα με την αποστολή να υποστηρίζουν το συνολικό βάρος του οχήματος.

Η Εθνική Υπηρεσία Οδηγικής Ασφάλειας (National Highway Safety AdministrationNHSA), διεξήγαγε μελέτη για το ρόλο των ελαστικών στα τροχαία ατυχήματα. Από την μελέτη προέκυψε το συμπέρασμα ότι μόνο το 2,4% των τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν, συνδέεται με ελαστικά σε καλή κατάσταση ενώ το τρομακτικό ποσοστό του 26% των ατυχημάτων αφορούσαν αυτοκίνητα με φθαρμένα ελαστικά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][porto_ultimate_heading main_heading=”Παράμετροι επιλογής ελαστικού” alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”2″ line_color=”#009dcd” main_heading_font_weight=”” sub_heading_font_weight=”” line_width=”75″ main_heading_margin_bottom=”15″ sub_heading_margin_bottom=”30″ spacer_margin_bottom=”30″ sub_heading_line_height=”1.5″][/porto_ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Για αυτό το λόγο, όταν έρχεται η ώρα της επιλογής του κατάλληλου ελαστικού για το όχημά σας, είναι κρίσιμο να λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένες παράμετροι:

  • Η βασικότερη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας είναι οι προδιαγραφές του ελαστικού. Συγκεκριμένα η διατήρηση της εργοστασιακής διάστασης του ελαστικού είναι σημαντικός παράγοντας ασφάλειας, καθώς ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει την συγκεκριμένη διάσταση ώστε να εξασφαλίσει την ιδανικότερη οδική συμπεριφορά που αρμόζει στο συγκεκριμένο όχημα.
  • Η αμέσως επόμενη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, είναι το πέλμα του ελαστικού, που χάρη σε αυτό επιτυγχάνεται η κατάλληλη πρόσφυση. Η επιλογή ενός συμβατού πέλματος με την χρήση του οχήματος εξασφαλίζει την απρόσκοπτη οδήγηση στις συγκεκριμένες συνθήκες. Έτσι για παράδειγμα, επιλέγουμε άλλο πέλμα για οδήγηση εκτός δρόμου και στο χιόνι και άλλο για οδήγηση στο βρεγμένο οδόστρωμα.
  • Η διάρκεια ζωής ενός ελαστικού επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια που παρέχει στο όχημα. Μπορεί εμφανισιακά ένα ελαστικό να δείχνει ότι είναι δυνατή η χρήση του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμπεριφερθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ελέγχονται συχνά για τυχόν αλλοιώσεις, σκισίματα, υπέρμετρη φθορά ή άλλες ανησυχητικές ενδείξεις. Σε κάθε τέτοια περίπτωση -καλό είναι- να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό.

Αν έχετε αμφιβολία για την ποιότητα ή την κατάσταση των ελαστικών σας μην διστάσετε να έρθετε στο Car Group Καλογρίτσας, όπου ένας ειδικός θα τα ελέγξει -εντελώς δωρεάν- για εσάς και θα σας προτείνει την καλύτερη λύση για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας και τον προϋπολογισμό σας.
Είμαστε εδώ για εσάς![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Είμαστε εδώ για εσάς!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese
Είδατε κάτι που σας ενδιαφέρει; Ζητήστε μας προσφορά!

Ελαστικά με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!

Χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση...
Κάντε κλικ και συμπληρώστε τη φόρμα
Γιατί όχι; ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
close-link
Το Car Group Kalogritsas θα παραμείνει κλειστό το
Σάββατο 30/12/2023.
close-link