Πώς φτιάχνονται τα ελαστικά των αυτοκινήτων;

Ένα εξαιρετικό video για τους φιλομαθείς είναι αυτό που ακολουθεί και μας δείχνει βήμα προς βήμα πώς κατασκευάζεται ένα σύγχρονο ελαστικό επιβατικού αυτοκινήτου.

Τεράστιες είναι οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην κατασκευή των ελαστικών τα τελευταία 134 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο Σκωτσέζος John Boyd Dunlop παρουσίασε ως εφεύρεση το πρώτο πνευματικό ελαστικό (όχι συμπαγές) με πρακτική εφαρμογή.

Πώς φτιάχνονται τα ελαστικά;
Η πρώτη πατέντα για ελαστικό που φουσκώνει είχε κάνει την εμφάνιση της τέσσερεις 10ετίες νωρίτερα, το 1847 από έναν άλλο Σκωτσέζος, τον Robert William Thomson, ο οποίο και θεωρείται και ο πατέρας των πνευματικών ελαστικών.
Όπως μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό τα σύγχρονα ελαστικά απέχουν παρασάγγας από τους προγόνους τους με τη λογική στην κατασκευή τους να είναι ωστόσο η ίδια: η παροχή πρόσφυσης αλλά και μερικής «μόνωσης» από τις ανωμαλίες του δρόμου.

Τα σύγχρονα ελαστικά ενσωματώνουν υψηλές δόσεις τεχνολογίας και ο τρόπος που κατασκευάζονται έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους φίλους των δύο τροχών. Το video που ακολουθεί μας δείχνει με εξαιρετικό τρόπο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πώς κατασκευάζεται ένα ελαστικό για επιβατικά αυτοκίνητα και πώς, κατά τη διαδικασία αυτή, συνδυάζονται όλα εκείνα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του.

Το παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό εδώ.

Car Group Kalogritsas: Είμαστε εδώ για εσάς!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Click to access the login or register cheese
Kalogritsas Ελαστικά Newsletter
...για νέα και αποκλειστικές προσφορές!

ΕΓΓΡΑΦΗ 
Θα σας ζητηθεί επιβεβαίωση σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ.
close-link
Είδατε κάτι που σας ενδιαφέρει; Ζητήστε μας προσφορά!

Ελαστικά με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!

Χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση...
Κάντε κλικ και συμπληρώστε τη φόρμα
Γιατί όχι; ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
close-link