οι-τύποι-των-ελαστικών

Οι τύποι των ελαστικών και τα πλεονεκτήματά τους

Υπάρχουν πολλές επιλογές ελαστικών, κάθε μία με ειδικά χαρακτηριστικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν καλούμαστε να επιλέξουμε νέα ελαστικά για το όχημά μας. Ας δούμε μερικούς τύπου ελαστικών και τί μας προσφέρουν.

Για πολλούς, τα ελαστικά είναι ένα απλό εξάρτημα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι ένα σύνθετο κομμάτι υψηλής μηχανολογίας που κατασκευάζεται από την σύνθεση πάνω από 100 διαφορετικών υλικών και προσφέρεται σε μια πληθώρα επιλογών που η κάθε μία σχεδιάστηκε να αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό εύρος προκλήσεων. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός, διότι πρόκειται για το μοναδικό τμήμα του αυτοκινήτου που έρχεται σε επαφή με το δρόμο.
Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές ελαστικών, αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν καλούμαστε να επιλέξουμε νέα ελαστικά για το όχημά μας.
Υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά με βάση τα οποία οι τύποι ελαστικών ξεχωρίζουν μεταξύ τους: η σύνθεσή τους και το πέλμα τους. Αυτά, με τη σειρά τους, καθορίζονται από το περιβάλλον και τις συνθήκες όπου χρησιμοποιείται το ελαστικό. Εφόσον επιλέξετε τη σωστή τεχνολογία ελαστικών, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι τροχοί του οχήματός σας, θα έχουν άριστη πρόσφυση και θα σας προσφέρουν ανώτερο χειρισμό.

Τύποι Ελαστικών

Και τα πλεονεκτήματά τους

Ορισμένοι τύποι ελαστικών που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο κάθε ένας στο όχημά σας, είναι οι εξής:

Καλοκαιρινά ελαστικά

Πολλοί πιστεύουν ότι τα καλοκαιρινά ή «θερινά» ελαστικά είναι κατάλληλα μόνο για στεγνό οδόστρωμα. Ωστόσο, τα καλοκαιρινά ελαστικά έχουν μια ειδική σύνθεση που προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και χειρισμό τόσο σε στεγνό, όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα, αλλά σε θερμότερες συνθήκες. Έχουν, επίσης, μειωμένη αντίσταση κύλισης με αποτέλεσμα να παρέχουν μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου και να παράγουν λιγότερο θόρυβο στο δρόμο.

Χειμερινά ελαστικά

Τα χειμερινά ελαστικά περιέχουν στην σύνθεσή τους περισσότερο φυσικό καουτσούκ, οπότε δεν σκληραίνουν όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 7 βαθμούς Κελσίου. Τα χειμερινά ελαστικά παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση σε επιφάνειες δρόμου καλυμμένες με χιόνι και πάγο, καθώς και σε βρεγμένους δρόμους σε κρύες συνθήκες.

All season ελαστικά

Ένα ελαστικό All Season συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των καλοκαιρινών και χειμερινών ελαστικών, προσφέροντας μια υβριδική λύση με τα οφέλη και των δύο. Tο μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ελαστικών All Season είναι η «ευελιξία» τους, δηλαδή η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους ή να προσφέρουν σταθερή συμπεριφορά σε περιοχές με απότομα μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Ελαστικά Run Flat

Τα ελαστικά Run Flat προσφέρουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους τύπους ελαστικών σε περίπτωση τρυπήματος ή ξαφνικής πτώσης της πίεσης. Το ελαστικό Run Flat θα παραμείνει πλήρως λειτουργικό έως ότου ο οδηγός φτάσει, σε εύλογη απόσταση, με ασφάλεια στο πλησιέστερο συνεργείο αυτοκινήτων ή βουλκανιζατέρ.

Ελαστικά 4x4

Τα ελαστικά 4×4 έχουν καλύτερη πρόσφυση σε σκληρά εδάφη και είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε αντίξοες συνθήκες κύλισης, όπως σε εδάφη με λάσπη, γρασίδι και χιόνι, χωρίς να φράζονται οι αυλακώσεις στην περιοχή του πέλματος. Παράλληλα, λόγω των απαιτήσεων χρήσης σε κακοτράχαλες επιφάνειες διαθέτουν σύσταση με υψηλότερη ανθεκτικότητα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Click to access the login or register cheese
Kalogritsas Ελαστικά Newsletter
...για νέα και αποκλειστικές προσφορές!

ΕΓΓΡΑΦΗ 
Θα σας ζητηθεί επιβεβαίωση σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ.
close-link
Είδατε κάτι που σας ενδιαφέρει; Ζητήστε μας προσφορά!

Ελαστικά με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!

Χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση...
Κάντε κλικ και συμπληρώστε τη φόρμα
Γιατί όχι; ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
close-link