Καλωσήρθατε στο Car Group Kalogritsas!
Λογότυπο Car Group Kalogritsas
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρόνος ζωής ελαστικών και πως να τον βελτιώσεις

Xρόνος ζωής ελαστικών

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Η διάρκεια και ο χρόνος ζωής των ελαστικών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, οπότε δεν είναι συγκεκριμένος, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Έχετε παρατηρήσει ότι στις πληροφορίες που υπάρχουν στο προφίλ των ελαστικών για οχήματα δεν αναφέρεται «ημερομηνία λήξης»; Ο λόγος είναι απλός: Η διάρκεια και ο χρόνος ζωής τους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, οπότε δεν είναι συγκεκριμένος, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης.

Παρόλα αυτά, όλοι οι κατασκευαστές ελαστικών συνιστούν την αλλαγή τους μετά την πάροδο δέκα ετών ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Επιπλέον, μετά την πενταετία χρήσης, προτείνεται να ελέγχονται κάθε χρόνο από εξειδικευμένο προσωπικό για να βεβαιώνεται η καλή τους κατάσταση.

Αυτό που πρέπει να έχουν «κατά νου» όλοι οι κάτοχοι οχημάτων είναι ότι ακόμα και όταν τα ελαστικά φαίνονται σε καλή κατάσταση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελούμε ορισμένα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την διατήρηση σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα ελαστικά είναι -ίσως- το πλέον εκτεθειμένο στις συνθήκες περιβάλλοντος εξάρτημα του αυτοκινήτου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][porto_ultimate_heading main_heading=”Τί προσέχουμε” alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”2″ line_color=”#009dcd” main_heading_font_weight=”” sub_heading_font_weight=”” line_width=”75″ main_heading_margin_bottom=”15″ sub_heading_margin_bottom=”30″ spacer_margin_bottom=”30″ sub_heading_line_height=”1.5″][/porto_ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Το πρώτο που πρέπει να προσέχουμε είναι ο συχνός έλεγχος της σωστής πίεσης των ελαστικών. Αν τα ελαστικά δεν έχουν την κατάλληλη πίεση, το πέλμα φθείρεται περισσότερο από το αναμενόμενο, μειώνοντας το χρόνο ζωής του. Και μην ξεχνάμε ότι, επιπρόσθετα, αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης, πρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση (1) του πέλματος για ομοιόμορφη φθορά, και (2) του προφίλ των ελαστικών (το πλαϊνό) για τρυπήματα ή εξογκώματα. Όποτε παρατηρήσουμε μεγάλη ανομοιομορφία στη φθορά μεταξύ εμπρός και πίσω ελαστικών, ή ελαστικών στον ίδιο άξονα, ή -ακόμα χειρότερα- αν δούμε εξογκώματα, πρέπει αμέσως να επισκεφτούμε το συνεργείο και να συμβουλευτούμε έναν τεχνικό.

Οι παραπάνω ενδείξεις υποδεικνύουν ότι χρειάζεται κάποια επέμβαση στο όχημα, ή ότι υπάρχει βλάβη στο ελαστικό (εξογκώματα) και χρειάζεται αντικατάσταση. Πιθανώς να χρειαστεί ανταλλαγή των ελαστικών του πίσω με τον εμπρός άξονα ή ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση. Αυτά θα συμβάλλουν στην διατήρηση της καλής κατάστασης των ελαστικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ορισμένα ελαστικά συνοδεύονται με εγγύηση και αν υπάρξει βλάβη θα αντικατασταθούν άμεσα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τέλος, ο τρόπος οδήγησης επηρεάζει σημαντικά την φθορά των ελαστικών σας. Για να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής τους είναι προτιμότερος ο ήπιος τρόπος οδήγησης με ομαλή επιβράδυνση και αποφυγή έντονων επιταχύνσεων. Για «σπινιάρισμα»… ούτε να το σκέφτεστε!

Τέλος η χρήση ελαστικών σε συνθήκες περιβάλλοντος για τις οποίες δεν έχουν σχεδιαστεί είναι ένας ακόμα λόγος για να αλλάξετε σετ ελαστικών πιο γρήγορα. Έτσι, για παράδειγμα, αποφύγετε τη χρήση χειμερινών ελαστικών κατά τους θερινούς μήνες (και το αντίστροφο για τα θερινά ελαστικά). Τα χειμερινά ελαστικά καλό είναι να χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασίες κάτω από 7 βαθμούς κελσίου. Εκτός της φθοράς, τίθεται και θέμα ασφάλειας, καθώς η απόδοση του ελαστικού μειώνεται σημαντικά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Είμαστε εδώ για εσάς!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese
Είδατε κάτι που σας ενδιαφέρει; Ζητήστε μας προσφορά!

Ελαστικά με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!

Χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση...
Κάντε κλικ και συμπληρώστε τη φόρμα
Γιατί όχι; ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
close-link
Το Car Group Kalogritsas θα παραμείνει κλειστό το
Σάββατο 30/12/2023.
close-link