Καλωσήρθατε στο Car Group Kalogritsas!
Λογότυπο Car Group Kalogritsas
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρόνος ζωής ελαστικών

[vc_row][vc_column][porto_ultimate_heading main_heading=”Xρόνος ζωής ελαστικών” heading_tag=”h3″][/porto_ultimate_heading][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Για πολλούς κατόχους αυτοκινήτων, η κατάσταση και η διάρκεια ζωής του ελαστικού κρίνεται με βάση την ημερομηνία παραγωγής του ελαστικού. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος εκτίμησης του χρόνου ζωής δεν βασίζεται ιδιαίτερα σε κάποια επιστημονική μέθοδο. Ο κάθε τύπος ελαστικού κατασκευάζεται συνδυάζοντας, με μοναδικό τρόπο για κάθε τύπο, πάνω από 100 διαφορετικά χημικά στοιχεία. Οπότε, δεν είναι δυνατόν όλα τα ελαστικά να έχουν την ίδια συμπεριφορά, ούτε και αντοχή στο χρόνο.

Επίσης, πολλοί πιστεύουν ότι τα καινούργια ελαστικά, αυτά που μόλις κατασκευάστηκαν, είναι τα καλύτερα. Οπότε, κατά την αλλαγή των ελαστικών, όλοι θέλουν να τοποθετούν «φρέσκα ελαστικά». Ωστόσο, ο μέσος χρήστης δεν έχει γνώση της τεχνολογίας των ελαστικών, γεγονός που δημιουργεί στην βιομηχανία την υποχρέωση να τους εξηγήσει τι ισχύει στα αλήθεια.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][porto_blockquote footer_before=”Car Group Kalogritsas”]

“Φρέσκα ελαστικά” δεν σημαίνει “καλύτερα ελαστικά”…

[/porto_blockquote][/vc_column_inner][/vc_row_inner][porto_image_frame image_id=”21075″][/porto_image_frame][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ποιος είναι ο καλύτερος χρόνος μετά την παραγωγή των ελαστικών για χρήση στο αυτοκίνητο;

Τα ελαστικά, μετά τη χύτευση (δηλαδή μόλις παράγονται), εισέρχονται σε μία περίοδο «σταθεροποίησης» περίπου 8-12 μηνών. Μετά από αυτή την περίοδο, η τοποθέτηση στο αυτοκίνητο μπορεί να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Εκτός από την μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά, τα ελαστικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα χιλιόμετρα.

Η διάρκεια ζωής του ελαστικού επηρεάζεται κυρίως από την καταπόνηση που έχει υποστεί (άρα και την κατάσταση της φθοράς του) και τη συνολική απόσταση που έχουν διανύσει. Αυτά αποτελούν το κατάλληλο κριτήριο για την αντικατάσταση του ελαστικού ή όχι.[/vc_column_text][porto_blockquote footer_before=”Car Group Kalogritsas”]

Τα ελαστικά, μετά τη χύτευση (δηλαδή μόλις παράγονται), εισέρχονται σε μία περίοδο «σταθεροποίησης» περίπου 8-12 μηνών.

[/porto_blockquote][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Αποθήκευση ελαστικών – Πόσο επηρεάζει το χρόνο ζωής τους;

Επιπλέον, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη ζωή του ελαστικού: είναι ο τρόπος αποθήκευσης του ελαστικού. Ο τρόπος αποθήκευσης των ελαστικών είναι ακόμα πιο σημαντικός για τα ελαστικά που έχουν παραχθεί πρόσφατα. Η ακατάλληλη αποθήκευσή τους μπορεί να επισπεύσει τη γήρανση του ελαστικού, να προκαλέσει παραμόρφωση και να επηρεάσει το συνολικό χρόνο ζωής του ελαστικού.

Παρακάτω, θα μοιραστώ κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την αποθήκευση των ελαστικών που -πολλές φορές- δεν λαμβάνονται υπόψη, ακόμα κι επαγγελματίες του χώρου:

  1. Τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγνή αποθήκη και να αποφεύγεται το άμεσο ηλιακό φως. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αεριζόμενος χώρος. Η περιοχή θερμοκρασίας αποθήκης πρέπει να είναι -10 έως +30 βαθμούς Κελσίου και η σχετική υγρασία να είναι 50-80%. Η αποθήκη δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά σε εξοπλισμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή σε άλλα μέρη όπου παράγεται όζον για να αποφευχθεί η επιταχυνόμενη οξείδωση.
  2. Η θέση αποθήκευσης του ελαστικού στην αποθήκη πρέπει να απέχει ένα μέτρο από κάθε πηγή θερμότητας και δεν πρέπει να αποθηκεύεται μαζί με χημικά όπως το πετρέλαιο, εύφλεκτα υλικά και αλκάλια.
  3. Τα ελαστικά ή τα συσκευασμένα ελαστικά πρέπει να τοποθετούνται κάθετα σε ράφι, αλλάζοντας περιοδικά το σημείο στήριξής του, τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες.
  4. Όταν τα ελαστικά είναι αποθηκευμένα, πρέπει να αποθηκεύονται σε παρτίδες ανάλογα με την παραγωγή ή το χρόνο αποθήκευσης, με τη μέθοδο FiFo (first-in, first-out).

[/vc_column_text][porto_image_frame image_id=”20689″][/porto_image_frame][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Συνοψίζοντας, να θυμάστε:

1. Τα ελαστικά δεν είναι σαν το φαγητό! Αν και έχουν χρόνο ζωής, το φρέσκο δεν είναι το καλύτερο…
2. Η καλύτερη στιγμή για να τα χρησιμοποιήσετε αρχίζει 8 με 12 μήνες μετά την παραγωγή τους.
3. Μην ξεχνάτε την αποθήκευσή τους. Είναι το ίδιο σημαντική με τον τρόπο χρήσης και τη συντήρησή του![/vc_column_text][porto_blockquote footer_before=”Car Group Kalogritsas”]

Τα ελαστικά δεν είναι σαν το φαγητό! Αν και έχουν χρόνο ζωής, το φρέσκο δεν είναι το καλύτερο…

[/porto_blockquote][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese
Είδατε κάτι που σας ενδιαφέρει; Ζητήστε μας προσφορά!

Ελαστικά με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!

Χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση...
Κάντε κλικ και συμπληρώστε τη φόρμα
Γιατί όχι; ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
close-link
Το Car Group Kalogritsas θα παραμείνει κλειστό το
Σάββατο 30/12/2023.
close-link